Fazekas Attila
vőfély és ceremóniamester

A hivatásomról  a legfontosabb tudnivalót három magyar szó összefoglalja:  a Szív, a Lélek és az Emberség

– Szolgáltatásom az esküvőn –

....Vőfély vagy ceremóniamester? A legtöbb esküvői fórumon, nem tudnak azonosulni a két szakma közötti különbséggel!  Tömören fogalmazva a vőfély a hagyományok, a ceremóniamester az elegancia jegyében van az esküvőn.   Hiszem azt, hogy a magyar tradiciókat megőrizve is lehet elegáns esküvőt szervezni. Sok munkát és energiát fektettem abba, hogy a két különálló mesterséget, egy korunk igényeinek elegettevő, modern mesterséggé kovácsoljam.  

–  Amikor eljön a nagy nap –

....mindenkinek egy az álma, hogy a felmerülő problémákat megoldva, minden vendég jól érezze magát. Ennek érdekében az esküvő előtt több alkalommal találkozom a házasulandókkal, így mire eljön a nagy nap, már nem szolgáltatóként, hanem közvetlen barátként érkezem a várva várt napra.  Az esküvőre való tekintettel, percre pontosan kidolgozot forgatókönyvem NINCS. Hogy miért nincs? Mert egy betervezett játék végett nem szakítom meg a mulatságot, ha az épp akkor van a tetőfokán! Az esküvői szolgáltatásom az önfeledt szórákozásra és nevetésre épül. Általában ajánlom, hogy legyen egy jó kedvű vicces, spontán dolgokkal fűszerezett kikérés a vendégvárást követően. Hogy miért jó ez? Mert ezzel oldódik a hangulat és megszületik a barátság a násznép és a vőfély között! Ezt követően, háttérbe vonulva kisérem a násznépet a szertartásokra. A közös fotózás és csokordobás után az étterem előtt hangulatfokozó  köszöntővel várom a násznépet, majd a fontosabb programok ismertetése után vezénylem az ültetést. A továbbiakban az estét az egyre bővülő társulatommal szinesítem, mert a hagyományos vőfélyi teendők mellett, ezek a jelenetek teszik a mesterségem igazán különlegessé. S aztán mikor az esküvő végén a vendégek azzal búcsúznak a pártól, hogy ilyen esküvőn még nem voltak, akkor ELÉRTÜK A CÉLT! 


– Műsorvezetői tevékenységem –

   Egy rendezvény sikere sok mindentől függ. A megfelelő koordinálás nagy szerepet játszik abban, hogy mindenki jól érezze magát. Egy sikeresen megválasztott műsorvezető házigazdaként van jelen az eseményen, észrevétlenül figyelve a rendezvény minden részletére. Sokan kérdezik, hogyan képes egy ember szilveszteri, születésnapi vagy céges rendezvényen ellátni a műsorvezető szerepét? Ezt a tulajdonságomat talán annak köszönhetem, hogy kortól, nemtől, nemzeti és vallási hovatartozástól függetlenül könnyen megtalálom a közös hangot az emberekkel és szolgáltatókal.Műsorvezetőként – eddigi tapasztalataimat átadva – várom érdeklődését!